Онлайн трансляція | 12 вересня

Назва трансляції

Важливі новини

03.05.2021

В Лаврі звершені богослужіння Світлого понеділка

000Напередодні Світлого понеділка вечірнє богослужіння пасхальним чином очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, якого прийшли привітати зі Світлим Христовим Воскресінням братія Лаври, священнослужителі Київської єпархії та численна паства.

Увечері в перший день Світлої Пасхи Священноархімандрита Києво-Печерської обителі зустрічали у святих врат Верхньої Лаври, а потім в Успенському соборі була звершена особлива велика вечірня, Євангеліє прочитав в царських вратах Митрополит Онуфрій.

За богослужінням у Великій церкві молилися митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, вікарії Київської митрополії, духовенство Києво-Печерської Лаври, Київської єпархії та гості монастиря.

Після закінчення богослужіння було проспівано многоліття Блаженнішому Митрополиту Онуфрію з богохранимою паствою, і всі присутні в храмі привітали свого архіпастиря.

У сам Світлий понеділок пізню Божественну Літургію звершив Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Бучанський Пантелеімон і братія обителі на чолі з благочинним архімандритом Іларіоном.

Після читання Євангелія владика Павел звернувся до пастви з проповіддю.

«Господь явився Своїм святим апостолам після Свого Воскресіння і преподав їм мир, — нагадав Намісник. Якщо в серці людини є мир Божественної любові, то їй нічого не страшно. Це видно на прикладі апостолів, які згодом проповідували вість про Воскреслого Христа всьому світу, не боячись мук і смерті. Сьогодні і нам Господь дає Свій мир, а радість вічного життя кожен з нас відчув у ніч Світлої Христової Пасхи. Будемо молитися, щоб Господь кожного разу завжди благословляв нас миром і благодаттю, щоб і нам стати спадкоємцями Царства Небесного!»

Після великого входу митрополит Павел звершив ієрейську хіротонію насельника Лаври ієродиякона Феогноста.

Після закінчення Літургії владика Павел подякував духовенству, що співслужили, за молитви, всіх присутніх в цей день привітав зі Світлим понеділком Пасхальної седмиці, причасників — з прийняттям Животворящих Христових Таїн, після чого очолив пасхальний хресний хід навколо Великої церкви. Під час хресного ходу чотири рази читалося Євангеліє, а всі учасники були окроплені святою водою. Хресний хід згідно богослужбової традиції Православної Церкви буде звершуватися всю Світлу седмицю після закінчення Літургії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.


Редакція сайту www.lavra.ua

Теми

Намісник Предстоятель cross procession хіротонія Великдень вітання

Щотижнева розсилка тільки важливих оновлень
Новини, розклад, нове в розділах сайту

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: