Онлайн трансляція | 12 вересня

Назва трансляції

31.08.2016

Скільки коштує вхід до Лаври?

Вхід на територію монастиря (Нижня Лавра) завжди був і є безкоштовним


Браття і сестри, у зв’язку з тим, що сучасна територія нашої обителі розташовується в межах Нижньої Лаври, а частина найдавнішої обителі (Верхня Лавра) підпорядковується графіку і умовам роботи Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника – державної установи, численні паломники, жителі та гості столиці, не знаючи про цей специфічній розподіл території монастиря, вважають, що за вхід в чернечу обитель стягується обов’язкова плата.


Вхід на територію заповідника (музейного комплексу) Верхньої Лаври платний відповідно до тарифів цієї державної установи. Ці вимоги встановлюються за розпорядженням Міністерства культури України, яке курирує діяльністю музеїв і музейних комплексів.


Зверніть увагу, що це центральний вхід, який знаходиться під Троїцькою надбрамної церквою. Перед входом уздовж монастирських стін знаходяться каси. Оплата за вхід стягується на користь державного музейного комплексу, розмір та порядок оплати регламентується відповідними юридичними нормами і фіксується за документами як вхід в музей, а не в монастир.


Безпосередньо вхід на територію монашої обителі – безкоштовний щодня з 6.00 години ранку до закінчення вечірнього богослужіння – приблизно до 20.00 години. Древні Антонієві і Феодосієві печери відкриті для поклоніння святим нетлінним мощам преподобних щодня з 9.00 ранку до 16.00 вечора.
Для паломників, гостей та мешканців столиці, туристичних груп відкриті два входи. Перший вхід до Лаври знаходиться поруч з кінцевою зупинкою громадського транспорту. Якщо ви рухаєтеся з боку станції метро «Арсенальна», спочатку зліва бачите вхід в історико-культурний заповідник і каси, де вхід платний, потім уздовж монастирської стіни рухаєтеся у бік Музею Великої Вітчизняної війни і бачите вхід до Лаври (навпроти пам’ятникам прп. Нестора Літописцю і воїнам-афганцям). Одним з відомих вказівників для гостей часто виступає шлагбаум перед входом. Ще раз акцентуємо увагу на тому, що вхід на територію Нижньої Лаври (монастиря) – безкоштовний.


Браття і сестри! Успенська Києво-Печерська Лавра щодня приймає велику кількість паломників у своїх стінах, вхід на її територію, в її храми, Ближні та Дальні печери – безкоштовний. На територію Національного заповідника – платний, крім часу здійснення богослужінь в храмах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.


Редакція сайту www.lavra.ua

Щотижнева розсилка тільки важливих оновлень
Новини, розклад, нове в розділах сайту

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: